Hotelltips i New York

Vi kommer inte försöka att rekommendera något specifikt hotell i New York, utbudet är enormt och vilket som passar er bäst beror på vad ni är ute efter och budget. Det bästa är att bo på Manhattan, men tunnelbanesystemet är väl fungerade så det kan helt klart vara värt att jämföra priserna en bit bort från de centralaste delarna. För den som söker billigare boende hittas de oftast utanför Manhattan. Vi rekommenderar att hitta något nära en tunnelbanestation så det är enkelt att ta sig till Manhattan om man väljer detta alternativ. En bra balans mellan gästernas betyg och hotells stjärnor är bra att sträva efter.

Hotell på Manhattan

Manhattan är det populäraste och vanligaste området att bo i, gärna ganska nära Central Park. Inom Manhattan finns det flera olika stadsdelar som vi nämner nedan.

Midtown
Midtown är det verkliga centrumet på Manhattan och hela New York. Det går från 14th St till 59th St, som gränsar till södra Central Park. Inom detta område finns många kända byggnader (bland annat Empire State Building), shopping, restauranger och ett enormt utbud av hotell.

Lower Manhattan
Lower Manhattan ligger söder om Midtown, från 14th St och hela vägen ner till vattnet. Även här finns ett stort antal hotell, sevärdheter och mycket mer. Den mest kända platsen är Ground Zero med One Trade World Center.

Upper West Side och Upper East Side
Dessa områden ligger på varsin sida om Central Park. Utbudet av hotell är klart mindre men det kan gå att hitta lite billigare hotell som fortfarande ligger ganska nära de centralaste delarna.

Harlem och Upper Manhattan.
Längst upp i norr ligger dessa två områdena och för den som gillar långa promenader genom Central Park kan detta vara ett utmärkt alternativ.

Fler hotelltips
För fler hotelltips och mer information om de olika områdena läs tips om hotell och områden i New York.