En bro och motorväg med bilar i New York

Hyra bil i New York

Vi ger här några allmänna råd om att hyra bil i USA, boka till lägsta pris med bäst hyrbilsvillkor. Dessutom några specifika tips för hyrbilar i New York.

  • Fler tips om att hyra bil i New York
  • Hyrbil24 – Sök, jämför och boka

Allmänna hyrbilstips

Det viktigaste är att hyra bilen innan avresa för lägst pris och inkluderad försäkring. Att boka bil på plats kan bli väldigt dyrt när alla hyrbilsförsäkringar tillkommer. Välj även alla tillval om möjligt och försök att undvika självsnacket på plats att ni bör uppdatera bilen till en större bil för en låg summa. Välj bil och tillbehör innan resan och tacka nej till resten.

Hyr bil på New Yorks flygplatser

Newark (SAS)
På Newarks flygplats är det enkelt att följa skyltarna till tåget som tar dig till de olika uthyrarna. Vid sökning efter hyrbil tänk på att Newark ligger i New Jersey och kommer därför inte alltid upp under New York.
På dessa 2 stationer hittas följande biluthyrningsfirmor
P2 – Alamo, Budget och Dollar
P3 – Avis, Enterprise, Hertz och National

JFK – John F. Kennedy (Norwegian)
Ta tåget gratis till stationen Federal Circe, där finns alla de större uthyrarna.

LaGuardia (nästan bara inrikesflyg)
Här tar bussar dig till rätt plats, följ skytarna ”Ground Transportation” och ”Rental Cars”.

Hyrbil på Manhattan

Det är enkelt att hyra bil på Manhattan där det finns flera hyrbilskontor. Skillnaderna är ofta små mellan de olika uthyrarna och därför är det oftast bäst att ta det närmsta och billigaste stället. Priserna är något högre än på flygplatserna men samtidigt behöver man inte betala för parkering när bilen inte används. Tänk även på att envägshyra ofta är möjligt, hyr på Manhattan och lämna på flygplatsen (eller tvärt om).

Utflykter och roadtrip

Från New York finns det flera utflykter och roadtrip man kan göra, vissa har New York som startstation för en roadtrip hela vägen till västkusten. För den som vill göra mindre turer finns Niagarafallen, Boston, Washington DC och Philadelphia i närheten. Läs mer om utflykter från New York.