Musikaler på Broadway

Många som besöker New York längtar efter att se en musikal eller show på Broadway. Staden drar till sig fantastiskt talangfulla musikalartister och ofta är klassen väldigt hög på musikalerna. Broadway är egentligen en bred gata i New York, på centrala Manhattan men området i New York har idag nästan har blivit ett “teaterdistrikt” där de flesta stora produktioner sätts upp. Idag pratar man ofta om en “Broadway Production” och med det menas egentligen bara att det det spelas in i närheten av Broadway-gatan, oftast till en av sidogatorna till den.

39 aktiva teatrar

Just nu finns det 39 st aktiva teatrar som anses höra till Broadway. De flesta produktioner på Broadway spelas på obestämd tid, så så länge publiken kommer så spelas de. Man kan därför se en Broadwayföreställning som spelas i flera år. Det finns också en del mindre ideella teatrar och där finns det oftast en fastlagd repertoar, och säljer ofta ut olika föreställningar i abonnemangsserier.

Boka innan avresa

För att få så bra pris som möjligt och att inte riskera att föreställningarna säljer slut är det bäst att köpa biljetter online innan du reser.

Det mesta av teateruppsättningarna ligger i området Midtown Manhattan i närheten av Times Square där Broadway möter 7th Ave. Som svensk kan det var kul att veta att Mamma Mia sattes upp i 14 år på Broadway, och hade sin sista föreställning den 12 sep 2015.

De populäraste musikalerna

Musikalen Lion King på Broadway i New York

The Lion King

Pris från: 1500 kr
Resenärers betyg:
Plats: Minskoff Theatre, New York City
Varaktighet: 2 timmar och 30 minuter
Info: Lejonkungen, en klassisk föreställning som spelats under en längre tid på Broadway i New York. En perfekt föreställning oavsett ålder, den uppskattas mycket både bland barn och vuxna. Det är en musikalisk fest med färgglada dräkter och musik av Elton John och Tim Rice. Missa inte möjligheten att se den här prisbelönade Broadway-föreställningen under ditt besök i New York. Mer info och biljetter.

Musikalen The Phantom of the Opera på Broadway i New York

The Phantom of the Opera

Pris från: 400 kr
Resenärers betyg:
Plats: Majestic Theater, New York
Varaktighet: 2 timmar och 30 minuter
Info: Andrew Lloyd Webbers briljanta musikal om en maskerad man som lever gömd i operahuset i Paris och som blir blixtförälskad i den unga sopranen Christine. Det är den föreställning som spelats längst på Broadway. Musiken kommer ni säkerligen känna igen, och detta är verkligen en klassiker på Broadway!
Mer info och biljetter.

Musikalen Hamilton på Broadway i New York

Hamilton

Pris från: 2600 kr
Resenärers betyg:
Plats: Richard Rodgers Theatre, New York
Varaktighet: 2 timmar och 55 minuter
Info: En av Broadways nyaste föreställningar som är extremt populär där biljetterna nästan alltid är slutsålda. Vi får följa Alexander Hamilton, en av USAs “grundare” och det bjuds på patriotisk sång och dans av klass. Biljetter till ordinarie pris (från 300 dollar) hittas här. Du har bäst chans om du är ute ca 8-11 månader innan föreställning.

Till marknadspris hittar du biljetter på andrahandsmarknaden här.

Musikalen Aladdin på Broadway i New York

Aladdin

Pris från: 860 kr
Resenärers betyg:
Plats: New Amsterdam Theatre, New York
Varaktighet: 2 timmar och 30 minuter
Info: Här får du föja med i tolkningen av Disneys animerade filmklassiker Aladdin. Musikalen uppskattas av alla åldrar och du får se hur den magiska staden Agrabah växer fram på scenen tillsammans med kungligheter, luriga ficktjuvar och såklart en flygande matta. Se Aladdin, anden i flaskan och den ondskefulla Jafar. Med specialskriven musik och såklart “A Whole New World” blir detta en oförglömlig kväll.
Mer info och biljetter.

Musikalen Chicago på Broadway i New York

Chicago

Pris från: 680 kr
Resenärers betyg:
Plats: Ambassador Theater, New York
Varaktighet: 2 timmar och 15 minuter
Info: Dundersuccén Chicago har nog fått alla priser och utmärkelser man kan tänka sig. Har du sett musikalfilmen ifrån 2002? Då ska du verkligen gå och se på originalet här!! Du får uppleva otroligt mäktiga dansnummer av den bästa dansensemblen på hela Broadway. Mixa detta med låtar som “All that Jazz” och du har en riktigt bra musikal med drag i. Här får du se livet i showbiz med allt vad det innebär. Det svänger om den här showen!
Mer info och biljetter.

Musikalen Aladdin på Broadway i New York

Blue Man Group

Pris från: 880 kr
Resenärers betyg:
Plats: Astor Place Theater, New York
Varaktighet: 90 minuter
Info: Vill du få en mix av dansnummer, komedi och rockkonsert då ska du se den här föreställningen. Detta är ingen typisk Broadway uppsättning men verkligen en show att minnas. Dom kallar sig Blue Man Group – enformighetens fiende. Du kommer att skratta rejält under den här föreställningen som du både kommer känna och uppleva! Blue Man Group finns idag i hela världen men det var här i New York allt startade.
Mer info och biljetter.