One World Trade Center

One World Trade Center är New Yorks högsta byggnad med sina 541 meter till toppen av spiran och stod klar 2014.

One World Observatory

One World Observatory är observationsdäcket på One World Trader Center som är den nyaste turistattraktionen i New York, observationsdäcket öppnade i maj 2015. Under senare år har One World Trade Center klättrat upp och blivit en av dom största turistattraktionerna i New York. Det beror främst på den bra mixen som man får uppleva under turen i tornet och de stora tekniska aktiviteterna som finns där. Bara att åka upp i hissen upp till toppen är en imponerade resa!

  • Du får se hur New Yorks skyline har vuxit från 1600-talet till idag
  • Den bästa och högsta utsikten i New York
  • Du får känna på Manhattans gator (interaktivt via bilder)
  • Bra balans av restauranger och matställen på våning 101

Biljett till One World Observatory

Utsikt från One World Observatory

Inträde till One World Observatory

Pris från: 380 kr
Resenärers betyg:
Missa inte att besöka New Yorks hetaste turistattraktion. Populäraste tiderna att besöka observationsdäcket är mitt på dagen och fram mot kvällen när solen är på väg ner. köp ditt inträde här.

Turen upp till One World Observatory

102:a våningen
Ingången till One World Observatory är via West Street. Du åker upp med en snabb hiss till 102:a våningen under en minut och får här uppleva hur New York har växt. Sedan kommer du upp och får ta dela av den underbara utsikten. Vid klart väder kan se hela åtta mil.

101:a våningen
På den 101:a våningen finns restauranger och mat i olika prisklasser. Vill du äta på restaurangen One Dine, måste du reservera i förtid. Det finns även andra saker du får se i One World Trade Center, såsom att på 100:e våningen få se Manhattans gator genom HD-bilder.

Sky Portal
Du kan även besöka Sky Portal – en fyra meter rund skärm i golvet som visar bilder från gatorna nedanför byggnaden.

City Pulse
Även City Pulse, där du får uppleva New Yorks turistattraktioner i en interaktiv upplevelse är värt att njuta av. När du bokar biljett till One World Trade Center, får du ett tidsintervall (på ca 2 timmar) och sedan vid betalning får du ett exakt klockslag.

Vad finns i byggnaden

Till skillnad från de gamla tornen där restauranger och barer var i ena tornet och observationsdäck i det andra har man nu samlat allt i One World Trade Center. På våning 100-102 finns där både restauranger och ett observationsdäck inomhus. Vi rekommenderar att du åker upp i tornet och får njuta av den magnifika utsikten och då är det till det så kallade One World Observatory som finns på just dessa tre våningar.

Ground Zero

Ground Zero betyder ju nedslagsplats eller där en explosion har skett och området efter att de två tornen föll kallades därför det. Idag kallar man området snarare World Trade Center Site, och där innefattas både One World Trade Center, men också 9/11 Memorial och 9/11 Memorial Museum, som ligger i byggnaden bredvid. Det är gratis att besöka 9/11 Memorial, som är två enorma vattenfall och reflekterande pooler, vardera ca 4000 m2 i storlek. Det är väldigt mäktigt att se. Vill du gå på museét finns även möjlighet här att få billigare via New York CityPass. 9/11 Memorial och museét ligger på lower Manhattan vid 180 Greenwich Street.

Fakta

One World Trade Center (tidigare Freedom Tower) är en av flera byggnader som uppfördes där de tidigare World Trade Center låg. Detta är den mest komplexa och dyraste byggnaden som byggts i USA. Den totala kostnaden uppges vara 3,9 miljarder dollar, motsvarande 35 miljarder kronor. Arbetet påbörjades den 27 april 2006 och invigdes den 3 november 2014. Byggnaden ersatte officiellt gamla World Trade Centers norra torn (WTC 1). Höjden till toppen av spiran på det nya tornet blev 1 776 fot (541 m), vilket representerar år 1776 då USA:s självständighetsförklaring skrevs under.

Se hur One World Trade Center byggdes