Utflykter från New York City

De flesta som kommer till New York stannar kvar i staden, men för dem som har lite mer tid rekommenderar vi en utflykt. Antingen en färdig tour där allt är planerat och bokat eller så gör man en egen utflykt genom att hyra en bil. Vilket som är bäst beror på vad ni vill göra och om ni tycker om att köra bil. Vill ni till exempel till nöjesfältet Six Flags så är det bäst att göra det på egen hand. De bästa utflykterna är en bit ifrån New York och upplevs bäst under ett par dagar när man väl har lämnat New York.

Niagarafallen

Att besöka Niagarafallen är östra USA:s och Kanadas största naturliga turistattraktioner, dessa massiva vattenfall bör upplevas på nära håll. Vattenfallen är en bit iväg och ligger på gränsen mellan USA och Kanada, för den som har mer tid kan därför ett alternativ vara att hyra bil och göra en roadtrip upp genom delstaten New York. Det finns ett par populära och bra färdiga tourer, både med flyg och buss. Flyget är lite dyrare men för den som vill hinna med allt på en dag är detta det bästa alternativet. Bussresorna är på 2 respektive 3 dagar och har fler stopp längs vägen och boende är inkluderat.
Vid Niagarafallen får man åka den kända båten Maid of the Mist på sommarhalvåret och på vinter gå på en behind the falls-tour oavsett vilken tour man väljer. Det finns även flera bra utsiktsplatser över vattenfallen, speciellt från den Kanadensiska sidan.

Shopping

Shopping är något många kommer till New York för att göra och hela Manhattan är fullproppad av butiker, här finns allt! Däremot om du vill shoppa lite billigare är en outlet ett bra utflyktsmål. Den bästa och största är Woodbury Common Premium Outlet, som ligger ca 1,5 timmar iväg från Manhattan. Här finns 220 märkesbutiker (outlets), ofta med fantastiska erbjudanden. Hit tar du dig bäst med hyrbil eller med touren nedan. Det finns även möjlighet att ta sig dig med hjälp av olika tåg och bussar. 2-dagars turen till Niagarafallen stannar också på en liknande outlet på vägen hem.

Washington D.C

USA:s huvudstad är kanske inte lika full av liv som New York, däremot finns det mycket att se. Många kända monument, parker, Vita huset och mycket mer. En stad som går att utforska på en eller två dagar. Hit tar man sig bäst med båda bil, tåg eller en färdigplanerad tour.

Topp 4 utflykter från New York City

Tvådagarstur till Niagarafallen och outletshopping

Pris från: 3300 kr
Resenärers betyg:
Avgångsplats: Midtown Manhattan
Varaktighet: 2 dagar
Info: En resa genom delstaten New York till Niagarafallen. Väl här får du se vattenfallen både från den amerikanska och kanadensiska sidan. Övernattning sker i Kanada och på vägen hem till New York blir det ett stopp på Crossings Premium Outlets (100 märkesaffärer). Ett omtyckt tur för dig som vill se Niagarafallen, besöka Kanada och fynda på en outlet! Mer info och biljetter.

Vita huset i Washington D.C.

Dagsresa från NYC till Washington D.C

Pris från: 1690 kr
Resenärers betyg:
Avgångsplats: Midtown Manhattan
Varaktighet: 13 timmar
Info: En tur till Washington D.C. där du får se Vita Huset Capitolium och Senaten. Rundturen tar dig även till Smithsonian National Air och Space Museum, vidare till de olika minnesmärkena. Washington D.C är den stad som har flest monument och historiska sevärdheter. Det behövs sällan mer än en dag för att se och uppleva dem. Mer info och biljetter.

En Levis outlet i USA

Buss till New Yorks största outlet

Pris från: 490 kr
Resenärers betyg:
Avgångsplats: Midtown Manhattan
Varaktighet: Flexibel
Info: En busstur med flexibel avgångstid både från Manhattan och butikerna. Besök New Yorks största outlet, Woodburt Common Premium Outlets som har över 220 märkesbutiker. Första bussen från Manhattan avgår 8:15 och sista bussen hem går 21:26. Mer info och biljetter.

Philadelphia i USA

Tvådagarstur till Washington D.C, Philadelphia och Amish Country

Pris från: 3200 kr
Resenärers betyg:
Avgångsplats: Midtown Manhattan
Varaktighet: 2 dagar
Info: En tvådagarstur till USA:s huvudstad genom Philadelphia, Washington DC och Amish land. Utforska dessa två viktiga amerikanska städer strax söder om New York. Ni kommer bland annat få besöka Liberty Bell, Constitution Hall, Capitol Hill, Air and Space Museum och mycket mer! På vägen tillbaka till New York blir det ett stopp i Amish Country där det visas hur det skulle vara att leva utan dagens moderna teknik. Mer info och biljetter.